Cotelet de porc cordon bleu
home > spar-recepten > Cotelet de porc cordon bleu
bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 2608 Kj/ 620 Kcal eiwit 40 g. vet 32 g. koolhydraten 45 g.
Wijnadvies:
Chateauneuf du Pape, Gros du Mûrier, Rhône, Zuidoost Frankrijk
Succestip:
Vervang de karbonades door kipfilet of kalkoen.
De karbonades met een scherp mes als een envelop open snijden en vullen met een plak ham en een plak kaas. Het geheel met een cocktailprikkertje weer dicht maken. Kruid de karbonades met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Haal ze vervolgens door het losgeklopte ei en wentel ze als laatste door de paneermeel. Stevig aankloppen. Bak de karbonades daarna in 2 eetlepels roomboter goudbruin aan beide zijden. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand het paneermeel. Maak in de tussentijd de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in weinig water met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze op met een klontje boter. De aardappelschijfjes goudbruin bakken in de rest van de roomboter. Als de kaas uit de karbonades begint te lopen zijn ze klaar. Leg ze op de borden en serveer ze met de sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Gepaneerde ribkarbonade gevuld met ham en kaas voor 4 personen
4 ribkarbonades
4 plakken ham
4 plakken jongbelegen kaas
3 eetlepels bloem (Bindy)
2 losgeklopte eieren
8 eetlepels paneermeel (Spar)
cocktailprikkertjes
500 g. sperziebonen
1 zakje aardappelschijfjes (Peka Pommes Naturel)
3 eetlepels roomboter om in te bakken
4 eetlepels kerrie/ananassaus (Calvé)
versgemalen peper en zout