Crème de cressonnette
home > spar-recepten > Crème de cressonnette
bereidingstijd: min
Per portie: Energie 465 Kj/ 109 Kcal eiwit 2 g. vet 10 g. koolhydraten 4 g.
Wijnadvies:
Succestip:
Vervang de tuinkers, door waterkers, deze is veel pittiger. Voeg eventueel stukjes gekookte kip toe.
De boter smelten en hierin de spekblokjes en het sjalotje licht aanbakken, zonder te kleuren. De tuinkers, de culinesse en de kippenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken. De soep van het vuur halen en in een mixerblender of met de staafmixer fijn pureren. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Voor het serveren bestrooien met de knapperbolletjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Lichtgebonden tuinkerssoep voor 4 personen
0,75 liter kippenbouillon (Spar)
2 dl. culinesse (Blue band)
1 bakje tuinkers
1/2 eetlepel boter
1 fijngesneden sjalotje
50 g. spekblokjes
zout en versgemalen peper
1 zakje knapperbolletjes (Knorr)