Dikke tosti's met gesmolten Brie en uitgebakken spek
home > spar-recepten > Dikke tosti's met gesmolten Brie en uitgebakken spek
Per portie: energie 2475 KJ, 590 Kcal, 24 g. eiwit, 41 g. vet, 33 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Wijnadvies:
Vinaral, Crianza, Spanje
Succestip:
Gebruik in plaats van Brie bijv. Gorgonzola of Magor.
Bak het spek licht uit in een hapjespan en leg ze daarna op keukenpapier.
Bak daarna de sneden witbrood aan n zijde in het bakvet en leg ze vervolgens met de gebakken kant naar boven op een snijplank. Leg de Brie op het brood en kruid het met versgemalen peper en zout. Strooi de walnoten erover en beleg de boterhammen als laatste met de uitgebakken spek.
Plaats de boterhammen met de ongebakken zijde terug in de hapjespan en zet deze op matig vuur. Sluit de pan af met een glazen deksel of zet de tosti onder de gril van de oven. Laat het zachtjes bakken tot de Brie is gesmolten.
Bestrooi de tosti’s nu met de verse kruiden en eet de tosti’s direct op.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 dikke sneden witbrood (zelf snijden!) besmeerd met boter – 8 flinke plakken Brie – 1 handje grof gehakte walnoten (Oetker) – 24 plakken bacon of ontbijtspek – versgehakte kruiden (bieslook, peterselie, tijm en koriander) – versgemalen peper en zout