Draadjesvlees met sperziebonen
home > spar-recepten > Draadjesvlees met sperziebonen
Per portie: Energie 4170 KJ, 994 Kcal, 80 g. eiwit, 70 g. vet, 15 g. koolhydraten.
Bereidingstijd: 1 tot 1 3/4 uur
Wijnadvies:
Vin rouge, Vin de pays de l’Herault, Caveau, Languedoc, Frankrijk.
Succestip:
Vind u de saus te dun, dan kunt u deze licht binden met allesbinder of in water opgelost aardappelmeel.
De runderlappen licht kruiden met peper en zout. De boter of margarine in een pan met dikke bodem of braadpan laten uitbruisen. Hierin het vlees aan beide zijden goed aanbraden. Even uit de pan nemen.
In de braadjus, de uien, tomaat en kruiden even laten meegaan. Afblussen met water of bouillon en het vlees terug in de pan leggen.
Vervolgens 1 tot 1½ uur laten stoven op matig vuur onder deksel. Wel af en toe controleren en zonodig wat extra vocht toevoegen.
Op smaak controleren en indien nodig kruiden met peper en zout. In de tussentijd de sperziebonen schoonmaken en bijna gaar koken in water met wat zout. Afgieten en direct met koud water afspoelen. Vlak voor het serveren verwarmen met een lepel roomboter. Serveren met gekookte of gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg. runderlappen
versgemalen peper en zout
100 g. boter of margarine
2 grof gesneden uien
3 grof gesneden tomaten
ca. 1 liter water of runderbouillon
½ theelepel tijmblaadjes of een takje verse tijm
2 kruidnagels (Verstegen)
2 blaadjes laurier (Verstegen)
400 g. sperziebonen
1 eetlepel roomboter
gekookte of gebakken aardappeltjes