Drie kleuren fusilli met tomaten basilicumsaus en gehaktballetjes
home > spar-recepten > Drie kleuren fusilli met tomaten basilicumsaus en gehaktballetjes
Per portie: energie 2615 KJ, 625 Kcal, 45 g. eiwit, 27 g. vet, 53 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Wijnadvies:
Lambrusco Rosso, Colombard, Italie
Succestip:
Dit gerecht kan ook met andere pastas worden gemaakt.
Maak het gehakt aan met ei, knoflook, peper en zout. Rol van het gehakt kleine balletjes en bak deze op niet te hoog vuur goudbruin en gaar.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en bak de champignons in de braadjus. Voeg vervolgens de tomatenblokjes basilicum /oregano er aan toe, samen met een scheutje water. Laat het geheel zachtjes doorkoken.
Kook in de tussentijd de fusilli beetgaar, giet deze af en besprenkel het met olijfolie. Voeg de gehaktballetjes en de saus toe aan de fusilli en verwarm het geheel goed door.
Schep de pasta in diepe borden en bestrooi het tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer het gerecht met stokbrood of een lekkere komkommersalade.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 400 g. rundergehakt 1 pak drie kleuren fusilli (GrandItalia) – 1 eetlepel olijfolie (Bertolli) – 1 pak tomatenblokjes – basilicum /oregano (Bertolli) – 12 champignons – 1 teentje knoflook – 1 ei – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo) – 100 g. geraspte Parmezaanse kaas