EEN FRISSE SALADE VAN REEPJES GEROOKTE PALING EN GROENTEN

home > spar-recepten > EEN FRISSE SALADE VAN REEPJES GEROOKTE PALING EN GROENTEN

Per portie: Energie 900 Kj 214 Kcal eiwit 13 g. vet 17 g. koolhydraten 5 g.
Bereidingstijd: 35 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay Campañero, Chili

Succestip:
Ook lekker met andere gerookte vissoorten zoals makreel, zalm, forel of heilbot.
Kook de wortelreepjes, ui, prei en paprikareepjes 1 minuut in kokend water met wat zout. Spoel de groentereepjes daarna direct af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep de groenten helemaal droog met keukenpapier en schep ze in een ruime kom. Voeg daarna de tomaatreepjes, selderij en dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de palingreepjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap. Laat de salade ca. 10 minuten afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur marineren.

Haal in de tussentijd de krop sla uit elkaar, verwijder de bladnerven, was de slabladeren en droog ze in een slacentrifuge. Verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de palingsalade, garneer met citroenpartjes en serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g. gerookte paling in reepjes gesneden
50 g. winterwortel in dunne reepjes gesneden
50 g. ui in dunne reepjes gesneden
50 g. prei in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel fijngesneden bladselderij
2 tomaten zonder zaadjes in reepjes gesneden
1/2 rode, 1/2 groene paprika in dunne reepjes gesneden
4 eetlepels dressing naturel (Spar)
1 eetlepel citroensap (Sicilia)
zout en versgemalen peper
1 kropsla en citroenpartjes voor de garnering