Een heerlijke vanille bavarois met zomervruchten

home > spar-recepten > Een heerlijke vanille bavarois met zomervruchten

Per portie: Energie 2160 kJ, 511 kcal, 8 g. eiwit, 26 g. vet, 61 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 45 minuten + opstijven 120 minuten

Wijnadvies:
Een Fleur d’Or is de begeleider voor dit klassieke, maar o zo lekkere nagerecht!

Succestip:
Wilt u geen likeur gebruiken? Neem lekker verse sinaasappelsap.
Maak de vruchten schoon en doe ze in een kom. Besprenkel de vruchten met vruchtenlikeur en bestrooi deze met 50 g. suiker. Zet de vruchten afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.

Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker. Haal deze van het vuur en laat het even staan. Breng de melk weer tegen de kook aan. Klop de eidooiers met 80 g. suiker op en giet hier onder voortdurend roeren de hete melk op. Op het vuur laten binden zonder te koken. Blijven roeren.

De gelatineblaadjes in koud water leggen, uitknijpen en eraan toevoegen. Nu door een zeef in een ruime kom gieten. Laat het afkoelen op een koele plaats. Af en toe goed roeren! Zodra de massa begint op te stijven, de slagroom en de vruchten er voorzichtig doorheen mengen.

Schep de bavarois in mooie kommen en laat het in de koelkast opstijven. Bij gebruik, garneren met de apart gehouden vruchtjes, slagroom en een munttopje.

Een gezellig koekje maakt het geheel af!





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 4 dl. melk en 2 dl. slagroom – 2 eidooiers – 80 g. suiker en 1 zakje vanillesuiker (Oetker) – 8 blaadjes in koud water geweekte gelatine (Oetker) – 400 g. vers zomerfruit (aardbeien, diverse bessen, frambozen, etc.) – 50 g. suiker en 1/2 glaasje vruchtenlikeur enkele munttopjes – 4 eetlepels gesuikerde, opgeklopte slagroom – wafeltjes voor de garnering