Een stamppotje van spinazie en ei met asperges
home > spar-recepten > Een stamppotje van spinazie en ei met asperges
Per portie: Energie 1270 kJ, 303 kcal, 14 g. eiwit, 10 g. vet, 40 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 45 minuten
Wijnadvies:
Droog de asperges na koken goed af met keukenpapier en paneer ze met witbroodkruim, daarna frituren. Meer werk, maar ook meer succes.
Succestip:
Een mooie Pinot Blanc (Deinhard) is aan te bevelen als begeleider van aspergegerechten.
De aardappels met zout gaarkoken en fijnstampen. De spinazie snijden en samen met de gehakte eieren door de aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
In beboterde, vuurvaste schaaltjes of glazen kommetjes scheppen, glad afstrijken en bestrooien met witbroodkruim of paneermeel. In de oven verwarmen tot er een goudbruin korstje op zit en de puree goed heet is.
De asperges met wat roomboter verwarmen, op voorverwarmde borden scheppen en de stamppotjes erbij plaatsen. De asperges met de overige boter besprenkelen en garneren met versgehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 20 beetgaar gekookte, witte asperges – 800 g. geschilde kruimig kokende aardappelen (Spar) – 400 g. gewassen spinazie – 4 hardgekookte scharreleitjes, fijngehakt – 4 eetlepels witbroodkruim of paneermeel (Spar) – 2 × 4 klontjes roomboter – peterselie – versgemalen peper en zout (Verstegen)