Emmenthaler quiche met knoflook
home > spar-recepten > Emmenthaler quiche met knoflook
bereidingstijd: 45 min + 25 minuten afbakken
Per portie: Energie 2846 Kj/ 676 Kcal eiwit 41 g. vet 48 g. koolhydraten 23 g.
Wijnadvies:
Gallo S.Val. Chardonnay, California, USA
Succestip:
Deze quiche kunt u ook goed koud serveren. Mits goed verpakt, is de quiche ook goed in de diepvries te bewaren.
Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf vervolgens een lage taartbakvorm licht in met zachte boter en bedek deze met het deeg. Prik het deeg in met een vork en dek het af met aluminiumfolie. Vul nu de vorm met spliterwten. Hierdoor zal de bodem niet rijzen. Bak de taartbodem in de oven in ca. 10 minuten op 220°C. tot deze gaar en stevig is. Haal de aluminiumfolie met spliterwten uit de vorm en laat de bodem in de vorm afkoelen. Laat in de tussentijd de knoflookteentjes ca. 25 minuten koken in water tot ze gaar en zacht zijn. Giet het vocht af en laat de teentjes afkoelen. Pel dan de knoflookteentjes en wrijf ze dan fijn. Zet de peterselie en spinazie op met een bodempje water. Breng dit aan de kook en haal de pan daarna van het vuur. Hak de spinazie en peterselie fijn en vermeng dit met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng de kaas met de room en de eieren en voeg dan de knoflook/spinazie puree toe. Controleer het mengsel op smaak en giet het op de bodem. Bak de quiche in een voorverwarmde oven, op 180°C in ca. 25 minuten af. De quiche uit de oven nemen en direct serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
1 pakje deeg voor hartige taart (Koopman’s quiche naturel)
10 middelgrote knoflookteentjes
3 eetlepels gehakte peterselie
200 g. verse spinazie
200 g. geraspte Emmenthaler kaas
1 dl. slagroom
3 losgeklopte eieren
versgemalen peper en zout
pakje spliterwten tbv bakvorm