Filet mignon de porc à la normande
home > spar-recepten > Filet mignon de porc à la normande
bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 1706 Kj/ 405 Kcal eiwit 30 g. vet 14 g. koolhydraten 38 g.
Wijnadvies:
Côtes du Rhône Villages, Zuidoost Frankrijk
Succestip:
Ook lekker i.p.v. varkenshaas met kipfilet of kalkoen.
De aardappeltjes bakken in de helft van de roomboter en de rode kool in de magnetron verwarmen. De varkenshaasjes kruiden met peper en zout en in de rest van de roomboter goudbruin en net gaar bakken. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm tot gebruik. Bak de appelpartjes goudbruin in de braadjus van de varkenshaasjes en voeg de rozijnen toe. Bestrooi het geheel met een theelepeltje suiker en blus het af met de likorette. Even laten inkoken. Het vlees weer in de pan leggen en even zachtjes mee laten koken. De varkenshaasjes op voorverwarmde borden leggen en bedekken met de appel rozijnensaus. De rode kool en aardappeltjes er apart bij serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
Gebraden varkenshaas met appel en rozijnen voor 4 personen
4 hele varkenshaasjes
3 eetlepels boter
2 geschilde groene appels in partjes gesneden
100 g. rozijnen (Spar)
1 theelepel suiker
1 zakje krielaardappeltjes (Peka Pommes Naturel)
1 glaasje Siebrand Likorette Appel
1 pot rode kool met appel (Spar)
zout en versgemalen peper