Fricassé de volaille de ma mère

home > spar-recepten > Fricassé de volaille de ma mère

bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 1413 Kj/ 335 Kcal eiwit 33 g. vet 16 g. koolhydraten 17 g.

Wijnadvies:
Syrah Rosé, Cercle de la Grappe, Pays d’Oc, Frankrijk

Succestip:
Dit gerecht is eenvoudig een dag van tevoren te bereiden en kan goed worden ingevroren.
De kipreepjes kruiden met peper en zout en bestrooien met bloem. Vervolgens lichtbruin bakken in de boter. De sjalotjes, de champignons, de ham en de peterselie toevoegen en even mee laten warmen. Vervolgens de bouillon en de culinesse toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout en daarna 5 minuten zachtjes laten doorkoken. De prei met 1 dl. culinesse aan de kook brengen en 1 minuut laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Kook in de tussentijd de rijst en houd deze warm tot gebruik. Serveer het warme kipmengsel met de rijst en de gestoofde prei.





Ingrediënten voor 4 personen

In room gegaarde kipfiletreepjes met champignons en ham voor 4 personen

400 g. kipfilet (in reepjes gesneden)
1 eetlepel bloem (Bindy)
250 g. champignons
100 g. gekookte ham (in blokjes)
2 eetlepel gehakte peterselie
3 fijngesneden sjalotjes
3 dl. culinesse (Blue Band)
2 dl. kippenbouillon (Struik)
zout en versgemalen peper
2 kopjes basmatirijst (Lassie)
300 g. gesneden prei
2 eetlepels boter om in te bakken