Gebakken zalmtartaartjes met knoflookbroodkruim en kappertjessaus
home > spar-recepten > Gebakken zalmtartaartjes met knoflookbroodkruim en kappertjessaus
bereidingstijd: 45 min
Per portie: Energie 1694 kj./ 406 kcal Eiwit 9 g. Vet 37 g. Koolhydraten 9 g.
Wijnadvies:
Vin de Pays de l’Herault, Huiswijn Spar, Languedoc, Zuidoost-Frankrijk
Succestip:
Maak eenvoudig zelf witbroodkruim door de korstjes er vanaf te snijden en een dag te laten drogen. Nu in de keukenmachine fijn laten draaien tot kruim.
Maak eerst de saus door de room aan de kook te brengen met 2 eetlepels kappertjes die vermengd zijn met het kappertjesvocht. Laat de saus een beetje inkoken en breng op smaak met versgemalen peper. Zout toevoegen is niet nodig. Snijd de zalmfilet in heel kleine blokjes. Meng de bieslook door de zalmblokjes en breng op smaak met peper en zout. Nu 8 ronde tartaartjes vormen van de zalm en bewaar dit afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik. Smelt de roomboter en smoor hier de sjalotjes en knoflook in, zonder dat ze kleuren. Voeg dan de tijm en peterselie toe en breng dit op smaak met peper en zout. Bindt dit vervolgens met 4 eetlepels broodkruim en laat dit afkoelen. De zalmtartaartjes om en om halfgaar bakken met wat olijfolie. Bestrijk de tartaartjes met het knoflook- broodkruimmengsel en bestrooi ze met het overige witbroodkruim. Laat ze nu in de oven of onder de grill kleuren. Serveer de saus in een apart schaaltje. Geef er eventueel partjes citroen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
400 g. zalmfilet
2 eetlepels gesneden bieslook (Silvo)
3 fijngesneden teentjes knoflook
4 eetlepels versgehakte peterselie
3 fijngesneden sjalotjes
1 theelepel tijmblaadjes (Silvo)
50 g. roomboter
6 eetlepels gedroogd witbroodkruim
versgemalen peper en zout
Voor de saus:
2 dl. slagroom
2 eetlepels kappertjes (Eldorado)
1 eetlepel kappertjesvocht