Gefrituurde asperges in een kokosjasje met varkensvleesreepjes in Babi Pangang saus
home > spar-recepten > Gefrituurde asperges in een kokosjasje met varkensvleesreepjes in Babi Pangang saus
Per portie: energie 2205 KJ, 525 Kcal, 44 g. eiwit, 34 g. vet en 12 g. koolhydraten.
Bereidingstijd: ca. 50 minuten
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d Oc, Frankrijk
Succestip:
Serveer met komkommersalade en kroepoek.
Droog de asperges goed af en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem af en haal ze dan door het losgeklopte ei. Bedek de asperges daarna met de geraspte kokos.
Kruid de varkensvleesreepjes met peper en zout en bak ze met wat olie lekker krokant. De saus volgens de bereidingswijze op de verpakking maken en deze warm houden.
Vlak voor het serveren de asperges (niet te veel tegelijk) goudbruin en krokant bakken in arachide olie. Op keukenpapier laten uitlekken.
Elke portie in de oven warm houden tot alle porties zijn gebakken. Schep dan de asperges, het vlees en de saus op voorverwarmde borden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 20 beetgaar gekookte asperges, goed uitgelekt en afgedroogd. – 3 eetlepels bloem (Spar) – 2 losgeklopte eieren – 200 g. geraspte kokos (Conimex) vermengd met 1 snufje koenjit (Conimex) – peper en zout – arachide olie (Spar) om in te bakken – 400 g. ongekruide varkensvleesreepjes – 1 zakje Babi Pangang saus (Conimex)