Gegrild kuiken gevuld met kruidenboter
home > spar-recepten > Gegrild kuiken gevuld met kruidenboter
Verwarm de oven op 200°C.
Doe de verse kruiden samen met de boter, mosterd en look in een kom en bewerk met de staafmixer tot een smeuïge pasta.
Verdeel de boter in 4 porties en vul elk kuiken met een portie, daarvoor hef je voorzichtig het borstvel op, maak het een beetje los zonder het vel te scheuren en duw met je handen de kruidenboter tussen vel en vlees.
Vul de buik van elk kuiken met een partje citroen en schik de kuikens in een ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout, leg er de rest van de citroenen rond en plaats 20 min. in een voorverwarmde oven.
Bedruip de kuikens regelmatig met het vrijgekomen vocht en controleer of ze al dan niet gaar zijn door er met een scherp mes in te steken, is het vocht dat vrijkomt helder dan is het vlees gaar.
Lekker met rozemarijnaardappeltjes en groene salade.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht 30 min. / 4 personen
Ingrediënten
• 4 kuikens
• 8 citroenen, in partjes gesneden
• kruidenboter
• 1 teentje look, fijngesnipperd
• 1 eetl. mosterd
• 50 g boter
• 4 eetl. vers gehakte rozemarijn
• 4 eetl. vers gehakte basilicum
• 4 eetl. vers gehakte peterselie