Gekonfijte zalm met knoflook en in de oven gegaarde groenten
home > spar-recepten > Gekonfijte zalm met knoflook en in de oven gegaarde groenten
bereidingstijd: 60 min
Per portie: Energie 2260 Kj/ 536 Kcal eiwit 28 g. vet 40 g. koolhydraten 19 g.
Wijnadvies:
Santa Balera,Chardonnay/Sauvignon Blanc, Chili
Succestip:
U kunt de zalm van tevoren bereiden en als hij geserveerd wordt even 20 seconden op 750 Watt in de magnetron verwarmen.
Stel de oven in op 50°C. Bestrooi de zalm met grof zeezout. Verhit de olijfolie ongeveer 1 minuut op laag vuur. Voeg dan de knoflook en rozemarijn toe en leg de zalm in de olie. De zalm moet net onder staan. Dek dit af met aluminium-folie. Laat de zalm nu in de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Snijd in de tussentijd de groenten en aardappelen en schep ze in een ovenschaal, bestrooi het mengsel met de knoflook en de kruiden en breng het op smaak met versgemalen peper en zout en besprenkel het geheel met de olijfolie. Meng de groenten en aardappelen door elkaar en laat ze in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 20 minuten gaar worden. Af en toe omscheppen. De groenten op borden scheppen en de zalm in het midden plaatsen. Het geheel bedruipen met het braadvocht van de groenten. Direct serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
500 g. zalmfilet
1/2 liter extra vièrge olijfolie (Carbonell)
6 teentjes knoflook
2 takjes verse rozemarijn
2 theelepel grof zeezout
Voor de groenten:
2 rode uien in parten gesneden
1/2 rode-, 1/2 groene- en 1/2 gele paprika
1/2 courgette
1/2 aubergine
5 vastkokende aardappelen in parten gesneden
2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
1 mespuntje tijm
1 takje rozemarijn
1 theelepel gedroogde oregano
2 laurierblaadjes
4 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout