Gekookt ei in groentegelei op een zoetzure rauwkost salade
home > spar-recepten > Gekookt ei in groentegelei op een zoetzure rauwkost salade
Per portie: energie 525 KJ, 125 Kcal, 7 g. eiwit, 9 g. vet, 3 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur opstijven + 5 minuten afmaken
Wijnadvies:
Chenin Blanc, Drakenkloof, Zuid Afrika
Succestip:
Eventueel aspergepunten en gekookte ham toevoegen aan groentegelei. Voor vegetariers i.p.v. gelatine agar-agar gebruiken!
Verwarm de kippenbouillon en kook hierin 2 minuten de roerbakgroenten. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze aan de roerbakgroenten toe. Laat het geheel nu afkoelen.
Leg de geschilde, gekookte eieren in ronde kommetjes. Als de groentegelei dikker begint te worden, deze over het ei gieten tot het kommetje gevuld is.
Als alle vier de kommetjes zijn gevuld, deze in de koelkast zetten en ca. 2 uur laten opstijven.
Koude borden bedekken met de sla en in het midden de rauwkostsalade leggen. De ronde kommetjes uit de koelkast halen en even in een schaal met heet water zetten en de inhoud omgekeerd op de salade plaatsen. Rondom garneren met de cocktailsaus. Als laatste bestrooien met gehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hardgekookte eieren – 1/2 liter kippenbouillon (Spar) – 100 g. roerbakgroenten – 6 in koud water geweekte gelatineblaadjes (Oetker) – versgemalen peper en zout – 1 pot rauwkostsalade (Kuhne) – krop groene sla – 4 eetlepels cocktailsaus (Remia) – 2 eetlepels gehakte peterselie