Gemberkip met honing (Indonesië)
home > spar-recepten > Gemberkip met honing (Indonesië)
Per portie: Energie 845 Kj 201 Kcal eiwit 26 g. vet 7 g. koolhydraten 10 g.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wijnadvies:
IJskoude Riesling Halbtrocken, Zeller Bart Kellerei, Pfalz, Duitsland.
Succestip:
Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.
Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart. Bak vervolgens de kip in de olie op een hoog vuur om en om goudbruin en gaar. Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken. Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
400 g. kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus (Conimex)
1 eetlepel honing (Spar)
50 g. fijngesneden verse gember
5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
10 champignons in plakjes gesneden
versgemalen zwarte peper en zout