Gepeperde peertjes met eendenmousse
home > spar-recepten > Gepeperde peertjes met eendenmousse
Verwarm de azijn samen met de peper en suiker tot de suiker volledig opgelost is.
Voeg er de plakjes peer aan toe; laat 1 minuut sudderen; haal van het vuur en laat
langzaam afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep de eendenmousse in een spuitzak met gekartelde mond.
Toast de sneden brood goudbruin en snij ze diagonaal door.
Spuit de eendenmousse op de broodjes en schik ze per 3 op de borden.
Verdeel de salade over de borden; bedek de eendenmousse met plakjes peer; besprenkel de salade met het stoofvocht en serveer.
Ingrediënten voor 4 personen
Voorgerecht 45 min ./ 4 personen
Ingrediënten
– 2 stevige conference peren, in dunne plakjes gesneden
– 3 eetlepels ciderazijn
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 koffielepel gekneusde zwarte peperbolletjes
– 200 g eendenmousse
– 6 kleine sneden toastbrood
– 1/2 verpakking jonge slablaadjes