Gesmoorde runderlappen
home > spar-recepten > Gesmoorde runderlappen
Per portie: Energie 2898 KJ, 693 Kcal, 55 g. eiwit, 34 g. vet, 35 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 1½ uur
Wijnadvies:
Vinho Tinto, Vina Vermeta, Alicante, Spanje.
Succestip:
U kunt het gaarproces versnellen door het vlees in een hoge drukpan te bereiden.
De riblappen kruiden met peper en zout en met de mosterd bestrijken. Vervolgens in een braadpan de olie verhitten en hierin de boter laten uitbruisen. Het vlees hierin aan beide zijden dichtschroeien en goudbruin bakken. Afblussen met de jenever. De kruidnagels toevoegen en opvullen met water, tot het vlees net onderstaat.
Breng het geheel aan de kook en sluit de braadpan af met een deksel. Stoof het vlees op matig vuur in 1 tot 1½ uur gaar.
De spruitjes schoonmaken en in water met wat zout bijna gaarkoken, afgieten en koud spoelen. Terug in de pan doen en opschudden met wat roomboter, kruiden met peper en zout. Maak aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm. Neem het vlees uit de pan en houd het even warm. Voeg de bruine suiker aan de jus toe en laat het geheel even inkoken tot de jus wat stroperig aandoet. Nu het vlees weer terug leggen in de jus en warm houden.
Schep de puree en de spruitjes op de borden en leg de sukadelapjes erbij. Schep wat jus over het vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg. runderriblappen
versgemalen zwarte peper en zout
2 eetlepels grove mosterd (Spar)
1 eetlepel arachide olie (Spar)
1 eetlepel boter
1 dl jenever
3 kruidnagels (Verstegen)
100 g. bruine suiker (van Gilse)
500 g. kleine spruitjes
1 pak aardappelpuree met bieslook en crème fraîche (Maggi)