Gestoofde varkenshaas op grootmoeders wijze met champignons, spekjes en zilverui

home > spar-recepten > Gestoofde varkenshaas op grootmoeders wijze met champignons, spekjes en zilverui

Per portie: Energie 3659 KJ, 870 Kcal, 80 g. eiwit, 50 g. vet, 20 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Wijnadvies:
Voor een klassiek gerecht als dit, kiest u een wijn uit de Nieuwe wereld die op authentieke wijze is gemaakt: Nottage Hill, Merlot, Hardys, Australië.

Succestip:
Gebruik, in plaats van varkenshaas, hazenbout en laat deze ongeveer 1,5 uur stoven.
Breng de fond van wild of rund, samen met de rode wijn, aan de kook laat dit op laag vuur tot de helft inkoken.

Bak in de tussentijd de champignons en spekjes krokant in de helft van de boter, en voeg daarna de zilveruitjes en wat vocht toe. Breng aan de kook. Voeg dan de room toe en laat het geheel zachtjes inkoken. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de ingekookte fond en laat het geheel even zachtjes inkoken.

Bak de aardappeltjes goudbruin in boter. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met gehakte peterselie.

Kook de spruitjes met een klontje boter nét gaar.

Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en bestrooi ze aan alle kanten licht met bloem. Laat de boter uitbruisen in een hete koekenpan. Bak de varkenshaasjes om en om goudbruin en bijna gaar in ca. 8 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.

Schep de spruitjes en gebakken aardappeltjes op voorverwarmde borden. Haal de varkenshaasjes uit de folie, snijd ze in plakken en verdeel het vlees over de borden.

Giet de saus over de varkenshaas en leg de garnituur op de borden.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen

- 4 kleine of 2 grote varkenshaasjes (ca. 600 g.) – versgemalen peper en zout – 1 eetlepel bloem (Spar) – 60 g. boter of margarine – 250 g. champignons – 150 g. ontbijtspekreepjes – 100 g. zilveruitjes met wat vocht (Spar) – 1 pot fond van wild of rund (Larco) – 2 glazen rode wijn – 1 dl. slagroom – 2 zakjes krielaardappeltjes – 2 eetlepels gehakte peterselie – 500 g. kleine spruitjes