Gestoomde groenten in citroensaus

home > spar-recepten > Gestoomde groenten in citroensaus

Per portie: energie 381 KJ, 93 Kcal, 5 g. eiwit, 4 g. vet, 10 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Wijnadvies:
Chenin Blanc, Gallo Family. California, USA

Succestip:
Serveer met pasta en geraspte kaas!
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Breng ondertussen de bouillon aan de kook in de stoompan. Leg eerst de wortelplakjes, koolrabi en ui in de zeef van de stoompan en stoom ze in ca. 8 minuten gaar.

Voeg dan de overige groenten erbij en laat nog 5 tot 7 minuten stomen tot ze beetgaar zijn. Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout. Roer de boter en citroen in een pannetje en verwarm deze samen met wat stoomvocht van de groenten. Laat op matig vuur tot de helft inkoken. Voeg dan de peterselie er aan toe.

Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en giet de citroensaus er over.





Ingrediënten voor 4 personen

- 6 jonge worteltjes in plakjes gesneden – 1 koolrabi in stukjes gesneden – 100 g. peultjes – 1 courgette in stukjes gesneden – 1 kleine broccoli in roosjes – 16 kerstomaatjes – 1 rode ui, in partjes gesneden – 8 champignons of shiitake paddenstoelen – sap van 1 uitgeperste citroen – 2 eetlepels gesmolten boter – 2 eetlepels verse, gehakte peterselie – peper en zout (Verstegen) – 1/2 liter groentebouillon of water – 1 stoompan