Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola

home > spar-recepten > Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola

bereidingstijd: 60 min + 8 min in de oven
Per portie: Energie 740 kj./ 178 kcal. Eiwit 10 g. Vet 9 g. Koolhydraten 16 g.

Wijnadvies:
Chateau La Croix, Côtes du Rhône, Frankrijk

Succestip:
Dit gerecht kan een dag van tevoren worden bereid. U kunt het gerecht dan opwarmen in de oven op 160°C.
Boen de aardappels goed af onder stromend water. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven op 180°C. in ca. 40 minuten gaar worden. In de tussentijd de groenten in de boter aanzetten, zonder te kleuren. Als de aardappels wat zijn afgekoeld, 1 plak afsnijden en uithollen. Vermeng het aardappelschraapsel met de groenten en een losgeklopt ei. Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm. Schep dit mengsel terug in de uitgeholde aardappels en bedek ze met dunne plakken Gorgonzola. Laat de gevulde aardappels op een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C. in ca 8 minuten goudbruin kleuren.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht voor 4 personen

4 grote aardappelen
1 theelepel boter
1/4 rode, 1/4 groene, 1/4 gele paprika
1 fijngesneden sjalotje
1 ontvelde tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
2 fijngesneden stengels bleekselderij
100 g. Gorgonzola
1 losgeklopt ei
1 snufje tijm
zout en versgemalen peper