Gevulde hele kip met spek, sjalotten en appel

home > spar-recepten > Gevulde hele kip met spek, sjalotten en appel

Per portie: energie 4015 KJ, 958 Kcal, 41 g. eiwit, 83 g. vet, 15 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 45 minuten + 40 minuten stoven

Wijnadvies:
Castillo de Moral Crianza, Valdepenas Spanje.

Succestip:
Gebruik kippenbouten in plaats van een hele kip. De vulling wordt dan naast de kip geserveerd.
Was de kip goed schoon, droog het daarna af en kruid de kip met peper en zout. Bak de ontbijtspekreepjes licht aan en voeg daarna de sjalotten en de appel toe en laat dit even meebakken. Laat het mengsel afkoelen en vul de kip hiermee.

Kruid de kip met peper en zout en steek de gevulde kip dicht met een prikkertje. Laat de helft van de boter uitbruisen in een braadpan en braad hierin de kip aan alle zijden goudbruin (3 × 5 minuten).

Voeg nu de overige ontbijtspekreepjes aan de pan toe, evenals de champignons en krielaardappeltjes, en laat dit even meebakken. Voeg de overige boter toe en sluit de pan af met een deksel. Verdeel het gerecht over een ovenschotel en laat het vervolgens in een voorverwarmde oven op 200°C in ca. 30 minuten stoven.

Voeg dan de roerbakgroenten aan de ovenschotel toe en laat het geheel nog 10 minuten nastoven. Serveer het gerecht in de ovenschotel met bijvoorbeeld gebakken appelpartjes.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 flinke kip van ca. 1000 g. – 150 g. ontbijtspekreepjes – 6 grof gesneden sjalotten – 1 grote appel, geschild , zonderklokhuis in partjes gesneden – versgemalen peper en zout – 1 zakje Hollandse roerbakgroenten – 100 g. ontbijtspekreepjes – 12 champignons – 1 zakje krielaardappeltjes – 200 g. boter