Griekse salade met feta

home > spar-recepten > Griekse salade met feta

bereidingstijd: 15 min
Per portie: Energie 869 kj./ 209 kcal Eiwit 5 g. Vet 18 g. Koolhydraten 7 g.

Wijnadvies:
Rosé des Fruits, Cuvée Union Europe

Succestip:
Serveer hierbij in de oven gebakken en met olijfolie besprenkelde stokbroodplakjes.
Wrijf een slabak in met de uitgeperste knoflook. Maak een dressing door de olijfolie, het citroensap, oregano en gehakte munt te mengen. Breng dit op smaak met peper en zout. Doe alle overige ingrediënten in de slabak en giet de dressing over de sla. Meng het geheel goed door elkaar. Garneer de salade met de slablaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

1 uitgeperst teentje knoflook
4 eetlepels extra vièrge olijfolie (Bertolli)
4 eetlepels citroensap
2 theelepels gedroogde oregano (Silvo)
1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
1 groene paprika in ringen
1 ui in ringen
1/2 komkommer zonder zaadjes (in blokjes)
24 kerstomaatjes
100 g. fetakaas (in blokjes)
16 ontpitte zwarte olijven (Carbonell)
slablaadjes om te garneren