GROENTECOUSCOUS MET LAMSVLEES, KANEEL, CHILI EN KORIANDER
home > spar-recepten > GROENTECOUSCOUS MET LAMSVLEES, KANEEL, CHILI EN KORIANDER
Per portie: Energie 1460 Kj 346 Kcal Eiwit 24 g. Vet 19 g. Koolhydraten 22 g.
Bereidingstijd: 40 minuten
Wijnadvies:
Côtes de Roussillon, Roussilon, Frankrijk
Succestip:
Ook lekker met kalfsvlees of konijn i.p.v. lamsvlees.
Doe de couscous in een kom en overgiet deze met een 1/2 liter kokend water en 1 eetlepel olijfolie en laat deze ca. 6 minuten wellen. Fruit de ui aan samen met de knoflook in de overige olijfolie. Voeg vervolgens de lamsvleesblokjes toe en laat deze meebakken. Kruid het geheel met gember, kaneel, komijn, chilipoeder, koriander, peper en zout. Voeg daarna de paprika, wortel, courgette, bleekselderij en gepelde tomaatblokjes toe en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens bouillon toe en breng het mengsel aan de kook en laat het geheel ca. 15-20 minuten op matig vuur stoven.
Verwarm de couscous al roerend in een pan met een beetje boter. Breng deze op smaak met peper en zout. Schep de couscous vervolgens in een ruime ronde schaal en maak een kuiltje in het midden. Schep hierin het groente-vleesmengsel en bestrooi het gerecht met peterselie of korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g. voorgekookte couscous (Lassie)
3 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden teentjes knoflook
400 g. lamsboutplakken in blokjes gesneden
1 theelepel djahé/ gemberpoeder (Verstegen)
1/2 theelepel kaneelpoeder (Verstegen)
1 theelepel djintan/ komijnpoeder (Verstegen)
zout en versgemalen zwarte peper (Verstegen)
1/2 rode, 1/2 groene paprika
150 g. wortel in blokjes gesneden
1 courgette in blokjes gesneden
3 stelen bleekselderij in plakjes gesneden
2 gepelde tomaten in blokjes gesneden
1 mespuntje chilipoeder (Verstegen)
1 theelepel ketoembar/ koriander (Verstegen)
½ liter bouillon
1 theelepel boter
peterselie- en korianderblaadjes voor de garnering