Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen

home > spar-recepten > Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen

Per portie: energie 940 KJ, 235 Kcal, 17 g. eiwit, 11 g. vet, 17 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Succestip:
Voeg fijngesneden bleekselderij en gekookte rijst toe.
Verhit de olijfolie in een soeppan en laat hierin de sjalotjes en knoflook licht aanbakken. Voeg hier de tomaatstukjes aan toe en laat deze even meebakken.

Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ca. 15 minuten op een laag vuur trekken.

Zeef de bouillon en zet het daarna weer terug op het vuur. Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe aan de bouillon en laat het geheel in ca. 5 minuten gaar worden. Voeg de ontvelde tomaatblokjes, doperwtjes en bieslook aan de bouillon toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 eetlepel olijfolie (Bertolli) – 3 fijngesneden sjalotjes – 1 uitgeperst teentje knoflook – 4 rijpe tomaten in stukjes gesneden – 2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden – 3/4 liter runderbouillon (Bouillonblokjes Spar) – 200 g. kalkoenfilet, in reepjes gesneden – 150 g. doperwtjes (diepvries Spar) – 1 eetlepel gesneden bieslook – een paar druppels tabasco – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo)