In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm

home > spar-recepten > In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm

Per portie: Energie 1793 Kj 429 Kcal eiwit 41 g vet 27 g koolhydraten 6 g
Bereidingstijd: 20 minuten + 24 uur marineren.

Wijnadvies:
Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Succestip:
Hebt u teveel zalm, dan is dat geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.
Zorg voor 8 gelijke stukken zalmfilet met vel. Leg er 4 op een flink stuk plasticfolie op de velkant. Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker. Verdeel de grof gesneden dille over de 4 stukken zalm en leg hier nu de andere 4 bovenop. Leg de zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met plasticfolie. Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. Bijvoorbeeld een literblik conserven. Laat het geheel een dag en nacht in de koelkast marineren.
Maak in de tussentijd de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal de zalm 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets. Snijd ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik deze op gekoelde borden. Serveer met de saus en warme toast. Garneer het geheel met dille.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen

2 × 400 g verse zalmfilet met vel (Spar of visspeciaalzaak)
1 eetlepel grof gemalen witte peperkorrels (Verstegen)
20 g grof zeezout (Verstegen)
2 theelepels fijne suiker (van Gilse)
1 bosje grof gesneden, verse dille (met stelen)

Voor de saus:
3 eetlepels mayonaise (Spar)
2 eetlepels zure room
2 theelepels fijne suiker (van Gilse)
1 eetlepel gladde mosterd (Spar)
2 eetlepels fijngehakte dille
2 eetlepels citroensap (Sicilia)
zout en versgemalen peper

Garnering: verse, warme toast en takjes dille