Italiaanse gevulde rollade met risotto en krokant gebakken aubergineplakken

home > spar-recepten > Italiaanse gevulde rollade met risotto en krokant gebakken aubergineplakken

Per portie: Energie 2371 KJ, 565 Kcal, 47 g. eiwit, 30 g. vet, 27 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Carmanere Reserva, El Descanso, Chili smaakt voortreffelijk bij deze Italiaans aandoende schotel. Een volle, warme wijn met veel fruittonen en veel karakter.

Succestip:
U kunt dit gerecht ook serveren met tagliatelle of spaghetti.
Verhit de braadpan met de helft van de olijfolie. Braad de rollade rondom aan. Voeg 2 dl. bouillon toe en breng aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en laat de rollade gedurende 20 minuten zachtjes stoven. Draai de rollade af en toe om en giet er wat braadjus overheen.

Verhit in de tussentijd de risottorijst, de sjalotten en paprikablokjes met een eetlepel olijfolie in een ruime pan. Voeg een derde van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes koken tot de bouillon bijna is opgenomen door de rijst. Blijf steeds weer bouillon toevoegen, totdat de rijst gaar is. De risotto moet als een vloeibare pap zijn. Roer de geraspte kaas er doorheen, controleer op smaak en zorg dat het warm blijft.

Snijd tijdens het bereiden van de risotto de aubergine in ronde plakken, bestrooi ze met wat zout en laat ze even staan. Droog de plakken aubergine af met keukenpapier, kruid ze met gemalen peper en bedek ze met bloem. Klop de overtollige bloem af. Verhit een pan met teflonlaag met een beetje olijfolie. Bak hierin de aubergineplakken krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm.

Haal de rollade uit de pan en snijd deze in plakken. Schep de risotto op voorverwarmde
borden en leg de aubergineplakken er dakpansgewijs naast.

Leg ook de rolladeplakken er naast en giet er wat braadjus overheen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen

- 1 Italiaanse gevulde varkensrollade voor 4 personen – 8 eetlepels olijfolie (Spar) – 1 pak risottorijst (Lassie) – 1 liter hete kippenbouillon – 3 fijngesneden sjalotjes – 1 rode paprika, in kleine blokjes – 1 groene paprika, in kleine blokjes – 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas – 1 grote aubergine – 2 eetlepels bloem (Spar) – versgemalen peper en zout