Jerk spare ribs (varkensribbetjes met een pittige marinade)

home > spar-recepten > Jerk spare ribs (varkensribbetjes met een pittige marinade)

Per portie: Energie 3370 Kj
800 Kcal
eiwit 116 g.
vet 38 g.
koolhydraten 4 g.

Wijnadvies:
Huiswijn rood, Cabernet Sauvignon, Chili.

Succestip:
U kunt dit gerecht ook bereiden op de barbecue.
Doe alle ingrediënten, behalve de ribbetjes en de olie in de keukenmachine en meng dit tot een fijne pasta. Bestrijk de ribbetjes met de helft van de pasta, leg ze in een schaal en laat in de koelkast minstens 2 uur marineren. Voor het bereiden weer op kamertemperatuur laten komen. Roer de olie door de rest van de marinade en bestrijk hiermee de ribbetjes. Leg de ribbetjes op een plateau en maak ze gaar in een voorverwarmde oven op 180°C. in ca. 45 minuten. Serveer ze met de barbecuesaus





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

2 kg. losgesneden spareribs naturel)
3 rode pepers zonder zaadjes
1 fijngesneden ui
3 bosuitjes in ringetjes
2 tenen fijngesneden knoflook
1 cm verse gember, fijngesneden

1 1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 eetlepel wijnazijn (Fuchës)
1 eetlepel bruine rum
3 eetlepels olijfolie (Carbonell)
versgemalen peper en zout