Kaasquiche van 4 kaassoorten met ruccola en pijnboompitten

home > spar-recepten > Kaasquiche van 4 kaassoorten met ruccola en pijnboompitten

Per portie: energie 2444 KJ, 581 Kcal, 26 g. eiwit, 47 g. vet, 16 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Montepulciano dAbruzzo, Italie

Succestip:
Bereid de quiche van tevoren zonder de ruccola en zet het vlak voor het serveren in een hete oven op 240°C. Strooi op het laatst de ruccola over de quiche.
Bestrijk de quiche vorm met zachte boter of olijfolie en drapeer hierin het kant en klare deeg. Druk de deeg goed aan. Snijd het deeg dat over de quiche vorm heen hangt eraf. Prik daarna met een vork gaatjes op alle plaatsen in het deeg. Bak het deeg eerst ca. 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C. gaar, zonder het deeg teveel te laten kleuren.

Zet de quichevorm op het aanrecht. Snijd in de tussentijd de kaassoorten in kleine stukken. Vermeng de kaas daarna met de eieren en slagroom en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.

Giet de kaasmassa in de quiche vorm en bestrooi het met de pijnboompitten.

Bak de quiche vervolgens in een voorverwarmde oven op 220°C in ca. 15 minuten goudbruin en zodanig dat alle kaas goed is gesmolten.

Verdeel tenslotte de ruccola over de quiche en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 theelepel zachte boter of olijfolie – 1 rol bladerdeeg (Danerolle) voor 1 quiche – 100 g. geraspte Parmezaanse kaas – 100 g. Gorgonzola – 100 g. Camembert – 100 g. Emmenthaler – 2 losgeklopte eieren – 1/8 liter slagroom – 50 g. geroosterde pijnboompitten – 1 zakje ruccola – versgemalen peper en grof zeezout – 1 ruime quiche vorm