Kalfslapje met mosterdsaus en kruidenpuree
home > spar-recepten > Kalfslapje met mosterdsaus en kruidenpuree
Verwarm de aardappelpuree, roer er de melkerijboter en de kruiden door, breng op smaak met peper en zout.
Bak de kalfslapjes goudbruin en gaar in hete boter, kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm.
Doe de room en de mosterd in de pan en roer tot een homogene saus, laat even inkoken.
Serveer de kalfslapjes samen met kruidenpuree en schep de saus over het vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht 30 min. / 4 personen
Ingrediënten
• 600 g kalfslapjes
• 1 kg aardappelpuree (koeling)
• 30 g melkerijboter
• ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
• enkel takjes verse basilicum, blaadjes fijngesneden
• ½ bosje bieslook, fijngesneden
• 25 cl room
• 1 eetl. graantjesmosterd
• bakboter
• peper en zout