KIPBURGERS MET PINDASAUS
home > spar-recepten > KIPBURGERS MET PINDASAUS
Per portie: Energie 1651 Kj 395 Kcal Eiwit 31 g. Vet 18 g. Koolhydraten 27 g.
Bereidingstijd: 60 minuten
Wijnadvies:
een koel glas bier of Spar huiswijn: Chardonnay, Chili
Succestip:
Meng wat extra gehakte pinda’s door de saus.
Maak de komkommersalade aan met de dressing en breng deze op smaak met peper en zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik.
Meng vervolgens de fijngesneden kip met lente-ui, ketjap, bladselderij, 1 theelepel sambal oelek en 1 theelepel maïzena. Breng de kip indien nodig ook op smaak met peper en zout. Vorm daarna met vochtige handen van dit mengsel 8 balletjes en druk deze plat als een hamburger.
Verhit een pan met sojaolie en bak de burgers aan beide zijden op een niet te hoog vuur, goudbruin en gaar.
Meng vervolgens in een pannetje de kokosmelk met pindasaus en roer deze massa op het vuur tot een gladde saus. Serveer de burgers met op een bedje van kroepoek met komkommersalade en witte rijst. Schep de warme saus over de borden en serveer meteen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
300 g. kipfilet zeer fijngesneden
1 eetlepel gehakte bladselderij
1 eetlepel lente-ui ringetjes
4 tot 5 eetlepels ketjap manis (Conimex)
2 theelepels sambal oelek (Conimex)
1 eetlepel sojaolie (Conimex)
3 eetlepels pindasaus (Spar)
1/2 blikje kokosmelk (Inproba)
400 gram rijst
1 1/2 komkommer in plakjes
4 eetlepels dressing naturel (Spar)
zout en versgemalen peper
1 zak mini kroepoek
1 theelepel maïzena