KIPFILET MET CASSAVEKORSTJE

home > spar-recepten > KIPFILET MET CASSAVEKORSTJE

Per portie: Energie 1742 Kj 418 Kcal Eiwit 38 g. Vet 25 g. Koolhydraten 13 g.
Bereidingstijd: 40 minuten

Wijnadvies:
Rioja Riazan, Rioja, Spanje

Succestip:
Serveer de overige cassave kroepoek apart als bijgerecht. In het wildseizoen is dit gerecht ook heerlijk met bijvoorbeeld fazant- of duivenborst i.p.v. kipfilet.
Leg de kipfilets in een kom en kruid ze met peper, zout en gemberpoeder. Maak een marinade van sojasaus, lente-ui, knoflook en sjalotjes. Laat de kip hierin ca. 10 minuten marineren. Verhit in de tussentijd de wokolie in een ruime wok(pan). Roerbak hierin de roerbakgroenten en voeg vervolgens de roerbaknoedels er aan toe.

Breng het geheel op smaak met peper en zout en houd het warm tot gebruik. Maal vervolgens de cassave kroepoek zeer fijn in de keukenmachine. Bak daarna de kipfilets krokant en gaar in de arachide olie. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met de fijngemalen cassave kroepoek.
Warm de roergebakken groenten en noedels goed door en voeg de overgebleven marinade er aan toe. Verdeel het mengsel over voorverwarmde borden en plaats de kipfilets er bovenop.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets (ca. 500 g.)
versgemalen peper en zout (Verstegen)
1 theelepel gemberpoeder (Verstegen)
3 eetlepels Japanse sojasaus (Conimex)
3 in ringetjes gesneden lente-ui
1 fijngesneden teentje knoflook
2 fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels arachide olie (Spar)
50 g. fijngemalen cassave kroepoek (Conimex)
1 zakje Oosterse roerbakgroenten
3 eetlepels wokolie (Conimex)
1 pakje Chinese roerbaknoedels (Conimex)