KOKOSKIP MET GEMBER EN MANGO
home > spar-recepten > KOKOSKIP MET GEMBER EN MANGO
Per portie: Energie 2510 Kj 598 Kcal Eiwit 37 g. Vet 31 g. Koolhydraten 44 g.
Bereidingstijd: 40 minuten
Wijnadvies:
Peter Mertes Oppenheimer Krotenbrunnen auslese, Pfalz, Duitsland
Succestip:
Garneer met verse koriander en lichtgebakken cashewnoten.
Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik. Kruid vervolgens de kippenbouten met peper, zout en kerriepoeder en wentel ze daarna door de bloem. Braad de bouten vervolgens aan in boter. Voeg vervolgens de knoflook, ui, gemberpoeder, bouillon en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel daarna ca. 15 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Is de saus wat aan de dunne kant kunt u deze licht binden met allesbinder.
Voeg daarna de mangoblokjes toe aan de saus. Verdeel de kippenbouten over de borden en bedek deze met de saus. Bestrooi het gerecht met licht geroosterde kokos. Serveer de notenrijst apart.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten
2 eetlepels boter
2,5 dl. kippenbouillon (Spar)
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 fijngesneden middelgrote uien
2 theelepels djahé/ gemberpoeder (Verstegen)
1 eetlepel kerriepoeder (Verstegen)
2 eetlepels bloem (Spar)
1 blikje kokosmelk (Inproba)
2 grote mango’s in blokjes gesneden
50 g. licht geroosterde kokos
zout en versgemalen peper
300 g. notenrijst (Lassie)
eventueel allesbinder