Lasagna ai crustacei (Lasagna gevuld met schaaldieren)
home > spar-recepten > Lasagna ai crustacei (Lasagna gevuld met schaaldieren)
Bereidingstijd: 40 minuten
Energie 2243 kj./ 533 kcal Eiwit 17 g. Vet 18 g. Koolhydraten 75 g.
Wijnadvies:
Soave Classico Bianco Italië
Succestip:
Als u deze rolletjes licht invriest en daarna met ei en paneermeel bedekt, dan heeft u heel aparte kroketjes om te frituren
Kook de lasagna beetgaar in ruim kokend water en spoel ze koud. Laat ze op een doek uitlekken. Smelt de boter in een kookpan en laat hierin het sjalotje en de knoflook even smoren. Doe de zeevruchten erbij en laat deze op laag vuur ook meesmoren. Voeg nu de tomaat, bieslook, tijm en de room erbij en laat het geheel even doorkoken (niet te lang anders worden de schaaldieren taai). Breng het op smaak met peper en zout. Laat de schaaldieren in de saus afkoelen. Schep nu een eetlepel van de schaaldierenragout aan een uiteinde van een lasagneplak en rol de plak voorzichtig op. Leg de rolletjes in een beboterde vuurvaste ovenschaal. Roer de eidooier door de overige saus en giet de saus dan over de gevulde lasagnarolletjes. Bestrooi ze dan met paneermeel. Verhit het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C. en laat dit in ca. 15 minuten goudbruin kleuren
Ingrediënten voor 4 personen
12 lasagnabladen (Spar)
1 pakje zeevruchten
30 g. roomboter
1 ontvelde tomaat (in blokjes)
1 fijngesneden sjalotje
1/2 teentje knoflook
1 snufje tijm
2 eetlepels bieslookringetjes
2 dl slagroom
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel (Spar)