Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus

home > spar-recepten > Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus

Per portie: energie 2263 KJ, 539 Kcal, 5 g. eiwit, 30 g. vet, 62 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 25 minuten + 3 tot 4 uur laten opstijven

Wijnadvies:
IJskoude VDPDemi sec, Caveau

Succestip:
Vervang de limoen voor sinaasappel of grapefruit.
Breng het water samen met de limoensap en 35 g. poedersuiker aan de kook en laat de limoenschilletjes even meekoken. Neem de schilletjes uit de pan en houd deze apart voor de garnering.

Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het vocht en laat het afkoelen. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom samen met de rest van de poedersuiker. Zodra de limoenvloeistof begint op te stijven, schep hem dan door de halfstijf geklopte room.

Meng meteen daarna het stijfgeklopte eiwit erdoor en giet het geheel in (met water bevochtigde) kommetjes. Laat het 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.

Pureer de kersen met de suiker en het limoensap in de mixerblender en wrijf het door een zeef. Plaats de kommetjes voor het serveren even in een bak met heet water. Zet vervolgens de kommetjes met bavarois op de bordjes en schep de saus er omheen.

Garneer de bavarois af met kersen, slagroom en limoenreepjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen

Voor de bavarois: – 4 eetlepels limoensap (Sicilia) – 135 g. poedersuiker (van Gilse) – de schil van 1 limoen (alleen het groen), in dunne reepjes gesneden – 16 blaadjes in koud water geweekte gelatine – 4 eiwitten – 0,5 liter halfstijfgeklopte slagroom – 3 eetlepels water

Voor de kersensaus: ca. 1/2 liter – 1 pot kersen zonder pit op siroop (Aarts) – 150 g. kristalsuiker (van Gilse) – 1 eetlepel limoensap

Voor de garnering: – 4 hele kersen – stijfgeklopte slagroom