Marokkaanse rundvleesschotel
home > spar-recepten > Marokkaanse rundvleesschotel
bereidingstijd: 30 min + stoven 10 minuten
Per portie: Energie 1701 kj./ 406 kcal Eiwit 39 g. Vet 17 g. Koolhydraten 24 g.
Wijnadvies:
Cabernet Syrah, Vin de Pays d’Oc, J.P.Chenet, Zuidoost-Frankrijk
Succestip:
Gebruik in plaats van rundvlees: lamsvlees, kipfilet of varkensvleesreepjes.
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten toe en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak. Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met versgehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
350 g. voorgekookte couscous (Honig)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
500 g. mager rundvlees (bijv. biefstuk in blokjes)
1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 g)
2 tomaten (gepeld en in blokjes)
50 g. rozijnen (Spar)
100 g. kikkererwten(blik) (Bonduelle)
1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes)
1 eetlepel gembersiroop (Conimex)
1 theelepel gemalen komijn (Silvo)
versgemalen zwarte peper en zout
6 dl. bouillon
30 g. gesmolten roomboter
2 eetlepels versgehakte peterselie