Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook (Frankrijk)
home > spar-recepten > Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook (Frankrijk)
Per portie: Energie 2210 Kj 528 Kcal eiwit 52 g. vet 27 g. koolhydraten 18 g.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wijnadvies:
Stamps Smillion Chardonnay Hardys, Australië.
Succestip:
Hebt u minder tijd? Dit gerecht kan ook worden bereid met voorgekookte mosselen.
Verhit de olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de sjalotjes en knoflook licht zonder te kleuren. Voeg vervolgens de gewassen en uitgelekte mosselen toe en sluit de pan af met een deksel. Schud de mosselen regelmatig om en kook ze nog ca. 5 minuten door totdat alle schelpen open zijn. Kruid de mosselen naar smaak met peper, zout en verse basilicum. Voeg daarna de tomatensaus, chilisaus, lente-uitjes en kerstomaatjes toe en laat deze even meewarmen. Verdeel het mengsel over diepe, voorverwarmde borden.
Serveer het mosselgerecht bijvoorbeeld met warm stokbrood en bestrooi het als laatste met gesneden bladselderij.
Ingrediënten voor 4 personen
2 kg. verse mosselen
2 eetlepels olijfolie (Carbonell)
10 kerstomaatjes
4 in ringetjes gesneden sjalotjes
4 in ringetjes gesneden lente-uitjes
2 eetlepels gesneden verse basilicum
3 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels chilisaus (Exofun)
zout en versgemalen peper
4 eetlepels tomatensaus (Heinz)
1 eetlepel versgesneden bladselderij