Oefs pochées, sauce aux poivrons doux

home > spar-recepten > Oefs pochées, sauce aux poivrons doux

bereidingstijd: 45 min
Per portie: Energie 1149 Kj/ 274 Kcal eiwit 16 g. vet 19 g. koolhydraten 12 g.

Wijnadvies:
Chenin blanc, Kaapse Roos, Zuid-Afrika

Succestip:
Door het water met azijn flink te roeren net voordat het ei aan het water wordt toegevoegd, zal het eiwit mooier om de dooier heen vormen.
Breng een ruime pan water aan de kook samen met de azijn en wat zout. Breek de eieren per 2 in een kommetje en laat ze in het bijna kokende water glijden. Zet het vuur laag en laat de eieren in ca. 4 minuten half gaar worden. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen in koud water. Dit proces nog 3x herhalen. Snijd de eieren in een mooie ronde vorm. In de tussentijd de rösti bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laten afkoelen en ook hier rondjes van snijden of uitsteken. De paprikablokjes samen met de culinesse aan de kook brengen en op matig vuur gaar laten worden. Nu met een mixerblender of staafmixer fijn pureren en zeven. Op smaak brengen met peper en zout. De broccoli in water met wat zout, beetgaar koken en warm houden. De eieren nu in kokend water even snel verwarmen. De röstirondjes even in de oven verwarmen en uit de oven halen. Vervolgens de gepocheerde ronde eieren op de röstirondjes plaatsen. De paprikasaus rondom gieten en garneren met de broccoliroosjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Gepocheerde eieren met een saus van verse paprika voor 4 personen

8 eieren
2 eetlepels azijn (Spar)
2 rode paprika’s in kleine blokjes
2 dl. culinesse (Blueband)
1 zak rösti (Aviko)
zout en versgemalen peper
1 struik broccoli