Ouderwetse hachee met rode koolrolletjes
home > spar-recepten > Ouderwetse hachee met rode koolrolletjes
Per portie: Energie 2035 KJ, 486 Kcal, 36 g. eiwit, 15 g. vet, 49 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 10 minuten
Wijnadvies:
Chateau Fernon Dumes Graves AC rouge, Bordeaux, Frankrijk
Succestip:
Gebruik in plaats van de bloem bij het vlees, 4 verkruimelde plakken ontbijtkoek voor een nog traditionelere smaak!
Het vlees kruiden met versgemalen peper en bestrooien met bloem. De olie verhitten en het vlees samen met de ui en het sjalotje aanbraden.
Afblussen met het bier en opvullen met water tot het vlees net onder staat. De laurier, tomatenpuree en kruidnagel erbij doen en het geheel aan de kook brengen. Vervolgens op een laag vuur onder een deksel in ca. 60 minuten laten stoven. Als het vocht teveel indampt, een beetje water toevoegen. Op het laatst op smaak brengen, indien nodig met peper, zout en azijn.
Terwijl het vlees stooft, de rode kool op een zeef scheppen en goed laten uitlekken. De plakken ontbijtspek uitleggen op het werkvlak. Op iedere plak een eetlepel rode kool scheppen en oprollen. In een ovenschaal plaatsen en ca. 20 minuten voor de stoofschotel klaar is, in een voorverwarmde oven op 180°C. in ca. 15 minuten bakken totdat het spek knapperig is. Serveer de hachee en de rode koolrolletjes met gekookte aardappelen of rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g. runderpoulet
2 eetlepels bloem (Spar)
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 flesje donker bier
3 gesneden uien
1 fijngesneden sjalotje
3 blaadjes laurier (Verstegen)
1 kruidnageltje (Verstegen)
1 eetlepel tomatenpuree (Spar)
2 eetlepels azijn (Spar)
versgemalen peper en zout
1 pot kant en klare rode kool
12 plakken dungesneden
ontbijtspek
gekookte aardappelen of rijst