Ovenschotel van tilapia en gerookte zalm, met een taartje van penne en Parmezaanse kaas

home > spar-recepten > Ovenschotel van tilapia en gerookte zalm, met een taartje van penne en Parmezaanse kaas

Per portie: Energie 1840 KJ, 439 Kcal, 45 g. eiwit, 23 g. vet, 15 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten + afmaken 15 minuten

Wijnadvies:
De rooksmaak van de zalm vindt een goede tegenhanger in de Chardonnay, Nottage Hill, Hardys, Australië.

Succestip:
Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met roergebakken spinazie
Maak het pennegerecht een dag van tevoren. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Laat de room tot de helft inkoken, samen met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg de gekookte penne samen met het room-kaasmengsel in een beboterde, met vetvrij papier bedekte, platte ovenschaal.

Bestrooi het met de overige kaas en bak het geheel af in ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Laat afkoelen en een nacht goed opstijven in de koelkast.

Halveer de tilapiastukjes met een scherp mes en plaats ze in een licht beboterde ovenschaal. Verhit ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Gebruik een ronde steker om taartjes uit de penne te steken en plaats ze op een ovenschaal. Laat ze vlak voor het serveren onder de grill goudbruin kleuren. Schep de pennetaartjes op voorverwarmde borden leg de tilapia hierop.

Schep de saus rondom en garneer met takjes verse dille.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen

- 1 verpakking tilapia/gerookte zalm – 20 g. zachte boter – 300 g. penne beetgaar gekookt (GrandItalia) – 1 dl. slagroom – 25 g. geraspte Parmezaanse kaas (Grozette) – enkele takjes dille