Parillado de cerdo (varkensvleesspiesjes met hot salsa)

home > spar-recepten > Parillado de cerdo (varkensvleesspiesjes met hot salsa)

Per portie: Energie 1335 Kj
318 Kcal
eiwit 24 g.
vet 24 g.
koolhydraten 3 g.

Wijnadvies:
Solaz, Osborne, Spanje

Succestip:
Ook lekker met een gemengde salade en in de schil gepofte aardappelen. Per portie: Energie 1335 Kj
318 Kcal
eiwit 24 g.
vet 24 g.
koolhydraten 3 g.
De varkensvleesblokjes bestrooien met peper, zout en insmeren met knoflook en 3 eetlepels olijfolie. Vervolgens koel wegzetten en ca. 20 minuten laten marineren. Meng daarna de tomaatblokjes met de Spaanse peper, oregano en suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat het geheel ca. 5 minuten op laag vuur sudderen. Haal de saus van het vuur en voeg vlak voor het serveren de koriander of bladpeterselie toe. Rijg de varkensvleesblokjes aan de spiesen en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Rooster ze snel in een gloeiend hete grillpan zodat ze bruin van buiten en rosé van binnen zijn in ca. 7 minuten. Serveer de spiesjes met de hot salsa.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
500 g. varkenslappen in blokjes van 2 cm gesneden
4 eetlepels olijfolie (Carbonell)
versgemalen peper en zout
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 theelepel fijngehakte rode Spaanse peper

2 eetlepels fijngesneden koriander of bladpeterselie
1 theelepel gedroogde oregano
3 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
1 snufje suiker
metalen of houten spiesjes
+ 20 minuten marineren