Peerbuideltjes

home > spar-recepten > Peerbuideltjes

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de velletjes deeg met boter en schik ze nonchalant in de vormpjes, laat de randen uitsteken.
Meng de kaasblokjes met het fruit, voeg er de honing en de fijngesnipperde munt aan toe en verdeel het mengsel over het filodeeg.
Klop de eieren los met de room, kruid met peper, zout en nootmuskaat en schenk over het fruitmengsel.
Vouw de randen deeg losjes dicht en plaats 15 à 20 min in een voorverwarmde oven.
Lekker warm of koud!





Ingrediënten voor 4 personen

Dessert 30 min./ 4 personen

Ingrediënten
• 4 vellen filodeeg
• 25 g gesmolten boter
• 150 g jonge kaas in blokjes
• 2 peren, geschild en in blokjes gesneden
• 4 blauwe pruimen, pit verwijderd en in stukjes gesneden
• 2 koffielepels honing
• 15 cl room
• 2 eieren
• takje verse munt, blaadjes fijngesnipperd
• peper en zout
• nootmuskaat

extra: 4 hoge vormpjes of bakringen