Pere con Zabaione al cioccolato (Peren in een schuimige eiersaus met chocolade)

home > spar-recepten > Pere con Zabaione al cioccolato (Peren in een schuimige eiersaus met chocolade)

bereidingstijd: 25 min + 10 minuten afwerking (saus + garnering)
Per portie: Energie 2575 Kj/ 613 Kcal Eiwit 7 g. Vet 22 g. Koolhydraten 78 g.

Wijnadvies:
zoete dessertwijn

Succestip:
Bent u geen liefhebber van chocolade, dan kunt u een andere likeur gebruiken en in plaats van chocolade bijv. gehakte noten.
De peren schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen, de peren heel laten. De peren samen met de wijn, kruidnagel, kaneelstokje en honing 10 minuten zachtjes koken. De peren uit het vocht nemen en het vocht tot stroopdikte laten inkoken. Dit weer door een fijn zeefje over de peren gieten en laten afkoelen. Voor de zabaione: Breng een pannetje met water aan de kook en hang daarin een kleiner pannetje of schaaltje. Doe alle ingrediënten hierin, behalve de chocolade, en klop ze met een klopper of garde tot schuim. Als het schuim dikker begint te worden van het vuur nemen en nog even blijven doorkloppen totdat het schuim iets is afgekoeld. Hang in de pan met kokend water een ander pannetje of schaaltje met chocolade. Smelt deze onder langzaam roeren. Meng de gesmolten chocolade en de chocoladelikeur door het schuim. De peren op bordjes plaatsen en de zabaione er rondom heen scheppen. Garneren met muntblaadjes en rode bessen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

4 middelgrote peren met steeltje
3 eetlepels honing (Spar)
1 kaneelstokje (Silvo)
1 kruidnagel (Silvo)
3/4 liter zoete dessertwijn

Ingrediënten voor de zabaione:

1 1/2 deciliter droge witte wijn
100 g. suiker
20 g. vanillesuiker (Oetker)
4 eidooiers, 1 heel ei
1/2 deciliter chocoladelikeur (Slijter)
200 g gesmolten chocolade (Spar)
muntblaadjes en rode bessen voor de garnering