Pincho’s de chorizo (Spiesjes met chorizo en kip)

home > spar-recepten > Pincho’s de chorizo (Spiesjes met chorizo en kip)

Per portie: Energie 1711 Kj 408 Kcal Eiwit 35 g. Vet 23 g. Koolhydraten 18 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Valdepeñas Crianza, Castillo de Moral, Midden Spanje

Succestip:
Maak kleinere spiesjes en serveer deze dan als borrelhapje (tapas).
Spiesjes met chorizo en kip

Kruid de kipblokjes met peper, zout en paprikapoeder en besprenkel deze met olijfolie. Laat de kipblokjes even in de koelkast marineren. Bak dan alvast de kipblokjes goudbruin in een pan met wat olie.

Maak daarna spiesen door de gebakken kipblokjes om en om met chorizo en broodplakjes aan de stokjes te rijgen. Bak vervolgens de spiesjes in een koekenpan op matig vuur goudbruin en gaar. Neem ze daarna uit de pan en houd deze warm tot gebruik. Blus vervolgens de braadjus af met de rode wijn en laat deze even inkoken. Plaats de spiesjes op bordjes en giet hier overheen de ingekookte jus. Garneer de bordjes met de zoete paprikareepjes en gehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g. chorizoworst in blokjes gesneden (zonder vel)
400 g. kipfilet in blokjes gesneden
2 snufjes paprikapoeder (Verstegen)
versgemalen peper en zout
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
2 eetlepels rode wijn
4 witte boterhammen zonder korst, in blokjes gesneden
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels in reepjes gesneden zoete paprika (Kuhne)
houten spiesjes