Pollo al mostarda (geroosterde kip met hete mosterd)

home > spar-recepten > Pollo al mostarda (geroosterde kip met hete mosterd)

Per portie: Energie 3675 Kj
880 Kcal
eiwit 76 g.
vet 45 g. koolhydraten 44 g.

Wijnadvies:
Pinotage, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid Afrika.

Succestip:
Als de kippenpoten te snel bruinen, leg ze dan in een ovenvaste schaal en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180oC. Laat een kwartier verder garen alvorens de kippenpoten te serveren.
Laat de boterhammen goed drogen in een matig hete oven en wrijf ze daarna door een zeef, zodat er als het ware wit paneermeel ontstaat. Ontdoe de kippenpoten met een scherp mes van het achterste botje en kruid ze met peper en zout. Maak een mengsel van de mosterd, knoflook, citroensap en oregano. Wrijf hiermee de kippenpoten in en laat ze ca. 30 minuten marineren op een koele plaats. Bestrooi de kippenpoten daarna met het witte paneermeel. Druk dit aan alle kanten goed aan zodat de kippenpoten goed bedekt zijn en besprenkel deze met olijfolie. Bak ze vervolgens in een grillpan in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen. Serveer de kippenpoten met warme tortilla’s uit de koekenpan (recept Spar 208) en guacamole (zie recept).

Tip: Als de kippenpoten te snel bruinen, leg ze dan in een ovenvaste schaal en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat een kwartier verder garen alvorens de kippenpoten te serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
8 kippenpoten speciaal
4 eetlepels hete mosterd (Spar Dijon mosterd)
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel citroensap (Sicilia)
1/2 theelepel oregano

versgemalen peper en zout
8 witte boterhammen zonder korst
2 eetlepels olijfolie (Carbonell)
versgemalen peper en zout
8 tortillaës (Santa Maria)

+ 30 minuten marineren