Roergebakken varkensvleesreepjes (Indonesië)
home > spar-recepten > Roergebakken varkensvleesreepjes (Indonesië)
Per portie: Energie 1029 Kj 248 Kcal eiwit 39 g. vet 6 g. koolhydraten 2 g.
Bereidingstijd: 10 minuten + 1/2 uur marineren
Wijnadvies:
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili.
Succestip:
Serveer de varkensvleesreepjes met rijst of met gekookte aardappels.
Doe de varkensvleesblokjes in een kom en kruid het vlees met peper en zout.
Voeg vervolgens de Japanse sojasaus, gembersiroop en chilisaus toe en laat het vlees een 1/2 uurtje marineren. Laat daarna het vlees uitlekken in een zeef en bewaar de marinade tot later gebruik. Dep het vlees droog met keukenpapier en roerbak het daarna goudbruin en gaar in 2 eetlepels olie in een wok. Neem daarna het vlees uit de wok en houd het apart tot gebruik.
Voeg vervolgens de rest van de olie toe aan het braadvocht en verhit deze op hoog vuur. Roerbak hierin de lente-uitjes, champignons, sjalotten, taugé, knoflook en verse gember snel om en om. Voeg vervolgens het vlees en de marinade weer toe. Breng het geheel aan de kook en breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g. varkensvlees in dobbelsteentjes
3 eetlepels maïsolie
2 in ringen gesneden sjalotten
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 cm fijngesneden verse gember
4 eetlepels Japanse sojasaus (Conimex)
3 eetlepels chilisaus (Exofun)
2 eetlepels gembersiroop (Conimex)
8 in vieren gesneden champignons
100 g. verse taugé
3 diagonaal gesneden lente-uitjes
zout en versgemalen zwarte peper