Roergebakken vruchten met garnalen (Australië)

home > spar-recepten > Roergebakken vruchten met garnalen (Australië)

Per portie: Energie 1098 Kj 263 Kcal eiwit 24 g. vet 9 g. koolhydraten 21 g.
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten voorbereiding

Wijnadvies:
Alter Geniesser Weiss, Burgherren Weinhandels, Duitsland.

Succestip:
Serveer de roergebakken vruchten en garnalen met rijst of bami. Voeg voor een extra frisse smaak op het laatste moment 2 theelepels versgehakte koriander toe.
Verhit de olie en roomboter in een wok of een hapjespan. Bak hierin kort kerriepoeder, kokos en knoflook. Voeg vervolgens de sinaasappelpartjes, druiven, kiwi, ananas en appelpartjes toe en breng de vruchten aan de kook. Voeg daarna het citroensap, chilisaus en gembersiroop toe. Breng het geheel weer aan de kook en voeg als laatste de garnalen toe. Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

1 schoongemaakte appel in reepjes gesneden
2 eetlepels gedroogde kokos (Conimex)
1 uitgeperst teentje knoflook
2 uitgesneden sinaasappelpartjes
12 druiven zonder pit
1 in plakjes gesneden kiwi
sap van 1 citroen
500 g. roze garnalen
1 theelepel kerriepoeder (Verstegen)
2 eetlepels fijngesneden ananas uit blik
1 eetlepel gembersiroop (Conimex)
zout en versgemalen peper
1 eetlepel roomboter + 1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel chilisaus (Exofun)