RÖSTI MET PAPRIKA, UI EN HAM

home > spar-recepten > RÖSTI MET PAPRIKA, UI EN HAM

Per portie: Energie 774 Kj 188 Kcal Eiwit 10 g. Vet 9 g. koolhydraten 17 g.
Bereidingstijd: 35 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay, Ernest en Julio Gallo, California, Amerika

Succestip:
Behalve de paprika, kunt u ook groenten zoals courgette, koolrabi of geraspte kaas door het aardappelmengsel mengen.
Kook de ongeschilde aardappelen in water en zout gaar. Giet ze af en pel, als ze nog warm zijn, de schil. Schaaf de aardappels in reepjes en meng deze in een ruime kom met paprika, ui, reepjes gerookte boerenham en losgeklopt ei.

Vorm hiervan kleine bergjes. Druk deze helemaal plat en bak ze op niet te hoog vuur in een pan met teflonlaag, in olijfolie aan beide zijden goudbruin en krokant.

Bestrooi de rösti op het laatste moment met de versgemalen peper. Serveer de rondjes zo warm mogelijk met bijv. biefstuk, varkenshaas of kipfilet.





Ingrediënten voor 4 personen

6 middelgrote vastkokende aardappels ongeschild
zout en versgemalen zwarte peper
1 losgeklopt ei (Spar)
1/2 rode, 1/2 groene paprika in dunne reepjes gesneden
1 ui in reepjes gesneden
100 g. gerookte boerenham in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)