Rundertartaartjes in een saus van drie soorten mosterd

home > spar-recepten > Rundertartaartjes in een saus van drie soorten mosterd

bereidingstijd: 25 min + 20 minuten afbakken
Per portie: Energie 1969 kj./ 470 kcal Eiwit 39 g. Vet 32 g. Koolhydraten 9 g.

Wijnadvies:
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili

Succestip:
Deze saus smaakt ook uitstekend bij varkensvlees of gevogelte.
Kruid de tartaartjes met peper en zout en bak ze in de roomboter goudbruin en net niet gaar (rosé). Houd ze warm in een ovenschaal op een warme plaats, afgedekt met aluminiumfolie. Bak de roerbakgroenten met een scheutje olijfolie om en om en houd deze ook even warm. Bak in de tussentijd ook de aardappeltjes. Schep 3 soorten mosterd in de braadjus van het vlees er roer dit goed door elkaar. Voeg de room er aan toe en breng het geheel aan de kook. Strooi nu de peterselie er door en breng als het nodig is extra op smaak met peper en zout. Schep de roerbakgroenten in het midden van de voorverwarmde borden en plaats hierop de tartaartjes. Schep wat saus rondom de tartaartjes en de aardappeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

8 rundertartaartjes van ca. 80 g. per stuk
50 g. boter
1 eetlepel gladde mosterd (Spar)
1 eetlepel grove mosterd (Spar)
1 eetlepel Dijon mosterd (Spar)
2 eetlepels gehakte peterselie
2 dl. slagroom
versgemalen peper en zout
400 g. gebakken aardappeltjes
300 g. Hollandse roerbakgroenten
scheutje olijfolie